Fortsätt till huvudinnehåll

Läs mer!

Böcker är viktigt. 
De är viktiga av så många anledningar. Att kunna förstå, skaffa sig kunskap, försvinna in i en fantasi, vara i någon annans huvud. Alla anledningar mellan kunskap och avkoppling.

Arvsmassorna har haft ett sviktande bokintresse en tid och jag funderade på om det har att göra med att vi inte har läst tillsammans lika mycket. Träning och läxor har stulit tid från högläsning och barn har ju den grundläggande funktionen att de gör mer av det man gör än det man säger. Så ny regel! 
-När det inte är träningskväll ska vi stjäla tv-tid till högläsning och arvsmassorna ska vara i säng 10 minuter tidigare för att läsa själva en stund innan de somnar. Som bonus är ju läsa innan man somnar ett bra knep för att somna lättare.

Tjohoo! 

Jag får läsa mer, de får läsa mer. Kan det bli bättre?!
Tydligen kan det bli mycket bättre. Förslaget möttes inte med entusiasm, tvärtom fick jag känslan av att jag kommit med en bestraffning. Det fick mig att känna att det var ännu viktigare att propsa på regelbundna lässtunder. 
Pyret är en större utmaning är Polarn, för Polarn har sin serie av böcker om Den lilla onda boken, som hon tycker om. Men Pyret skulle behöva en riktigt bra bok som hon fastnar i. Det får väl bli helgens utmaning; att hitta en spännande bok för en 10-åring.

Själv läser jag böcker lite överallt just nu. Jag har en bok jag läser på jobbet, en bok jag läser hemma och en bok i väskan att läsa när som helst. För i det lokala bokskåpet (fantastisk idé!) hittade jag den här:
En mini-pocket som får plats i den minsta handväska. Man läser den så här:
Liten text på tunna bibel-blad. Fantastisk idé! Men en runda på Google visade att det verkar ha varit ett format som kallades Excess som fanns för sådär 10 år sedan, för att sen försvinna igen. Så synd.

Nu dyker jag ner i vad som kommer bli årets 10:e lästa bok.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.