Fortsätt till huvudinnehåll

Nytta och nöje

Så mycket som ska fixas hela tiden, så mycket fritid som går åt till att bara hålla skutan flytande. Jag kan emellanåt känna mig så trött på allt ansvar och längtar efter att bara flyta med och låta någon annan vara kapten. Inte så förenligt med varken mitt jobb eller att vara förälder. Svårt att ens kombinera med att vara vuxen. 

Denna helt obokade söndag innehöll måsten så som att gå iväg med sopsortering, för jäklar vad mycket plast och kartonger man samlar på sig med två barn. 
Jag tvättade helgens fjärde maskin med tvätt och sorterade in ytterligare högar med ren tvätt i garderober. Det är galet vad mycket tvätt tre personer kan producera på en vecka. 
Det blir också ganska mycket att handla till alla måltider tre personer ska sätta i sig under en vecka, så en tripp till affären blev det. 
Ett litet stopp i handfatet på toaletten behövde åtgärdas och fönsterrutorna önskade en vårstädning. Vvs och städtant i praktisk kombination. Men jag får erkänna att jag började slöa till mig när jag skulle tvätta fönstren, jag orkade inte gå de extra 10 stegen till förrådet och hämta Kärschermaskinen. Istället greppade jag rullen med hushållspapper, en gammal trasa och den här:
Så fick jag in lite armträning utöver morgonens löprunda och corepass, gnugga, gnugga, gnugga. Klart godkänt resultat.

Nu var det ju sol ute, så jag var inte enbart hushållets projektledare, jag tog mig ut på en långpromenad också. Det var egentligen för att spana om jag kan promenera till jobbets planeringsdag som sker i veckan. Det kunde jag.
Lite kylig luft fortfarande, men om man tittar på bilderna så ser det ju ut som sommar. Så fick jag förena lite nytta med nöje.

Sen hann jag faktiskt slå mig ner med en härlig middag, och vila någon timme, innan tjejerna kom hem:
Det gömmer sig en omelett där under.

Alla måsten för att få veckan att rulla på är avklarade, men det känns ju onekligen trist att en hel ledig dag går åt till bara det. För alla måsten tar så mycket plats att jag glömmer ordna med allt som ger guldkant. Just därför ska jag nu prioritera att få iväg några meddelanden.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.