Fortsätt till huvudinnehåll

Fredagsfilm

Tillsammans med kollegan åkte jag till stora staden efter jobbet, vi laddade med lösviktsgodis i väskorna. Utan någon riktig plan ramlade vi först in på Mackverket för något att äta.
Där kommer jag ramla in fler gånger, för det var en otroligt härlig upplevelse för en brödälskare. 

Mätta och väldigt belåtna tog vi oss sedan till biografen för att se denna:
Bullets. Vi fick frågan om vi skulle stämpla in när filmen började, och det kanske vi borde ha gjort. Det var en riktig käftsmäll till film om några av de komplicerade mekanismerna bakom gängkriminalitet. Efter filmen hade vi spänningar i bröstet, som om vi suttit och hållit andan i två timmar. Huvudrollen Abdel var fantastisk, som så mycket annat med filmen.
Vi pratade efteråt om hur alla med åsikter borde se den här filmen för att förstå mer, men landade snart i att det nog krävs en del förkunskaper och grundläggande förståelse för att tolka filmens budskap som det är tänkt. De som mest skulle behöva se och förstå filmens budskap, skulle nog tolka berättelsen på ett annat sätt. Tyvärr. 

Och lösviktsgodiset i väskan var en liten återkommande protest mot biografernas regel om att man bara ska äta deras svindyra snacks. Att de vill utesluta människor från filmens redan dyra värld är skamlig, särskilt med tanke på vilka viktiga budskap de kan förmedla.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.