Fortsätt till huvudinnehåll

Bra början.

Det där som har gjort ont i halsen i snart en vecka och gett svullna lymfkörtlar, det gick inte över. Igår skärpte det till sig och spred sig ut till örat, käken och ut i kroppen.

Så jag fick börja sommaren med att sjuka mig från första dagen på jobbet.

Efter två nätter fyllda med skumma mardrömmar och att ständigt vakna med ontsomfan i halsen, så placerade jag mig i soffan idag. Jag lekte den där leken där jag skulle se hur länge jag stod ut innan jag ville lägga mig ner och dö. Till strax innan klockan 16 var svaret. Sen ville jag lägga mig ner och dö. Då började jag få ont i ögat, kinden, ljumskar och bli lite skakis.

Herr B.o.B. skjutsade mig till lättakuten. Världens snorkigaste sjuksköterska tog emot i kassan med:
"Jaha, vad är du här för?"
Gick vidare till att fnysa åt alla svar och avslutade med:
"Det är många här så bered dig på att vänta, för tydligen har alla tid att vara här idag..."
Vänta. Om jag skyller mängden patienter på dåliga öppettider på närakuten och en kass vårdcentral som bara ger tider om flera veckor, så kanske du också kan göra det? Va? Så kan jag stå här och hålla i mig i disken för att inte tuppa av och bli tagen för en person som hellre skulle ligga i soffan än att vara här, men känner att jag inte har så mycket val.
Så undrar de varför folk vänder sig till opålitlig och riskabel vård via läkar-appar.

Efter två timmar hade jag fått träffa läkare och fått recept på penicillin. Kändes som en evighet där och då eftersom jag kände mig vimmelkantig och i behov av Ipren, men var väl egentligen inte så farligt. I alla fall så kunde jag, till skillnad från andra i  väntrummet, förstå att det inte är personalens fel att de är underbemmanade, samtidigt som det inte finns någon annanstans att vända sig. Men några måste klaga över att barn med en spricka i underarmen får gå före, till exempel. Så mycket flams och trams från personer brukar väl tyda på att andra kanske är sjukare och borde prioriteras. Eller?

Nu ska jag i alla fall knapra penicillin i 10 dagar. Jag siktar på att kunna börja jobba på torsdag istället. Ska bara börja sommaren med att bli typ frisk först.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.