Fortsätt till huvudinnehåll

Bra början.

Det där som har gjort ont i halsen i snart en vecka och gett svullna lymfkörtlar, det gick inte över. Igår skärpte det till sig och spred sig ut till örat, käken och ut i kroppen.

Så jag fick börja sommaren med att sjuka mig från första dagen på jobbet.

Efter två nätter fyllda med skumma mardrömmar och att ständigt vakna med ontsomfan i halsen, så placerade jag mig i soffan idag. Jag lekte den där leken där jag skulle se hur länge jag stod ut innan jag ville lägga mig ner och dö. Till strax innan klockan 16 var svaret. Sen ville jag lägga mig ner och dö. Då började jag få ont i ögat, kinden, ljumskar och bli lite skakis.

Herr B.o.B. skjutsade mig till lättakuten. Världens snorkigaste sjuksköterska tog emot i kassan med:
"Jaha, vad är du här för?"
Gick vidare till att fnysa åt alla svar och avslutade med:
"Det är många här så bered dig på att vänta, för tydligen har alla tid att vara här idag..."
Vänta. Om jag skyller mängden patienter på dåliga öppettider på närakuten och en kass vårdcentral som bara ger tider om flera veckor, så kanske du också kan göra det? Va? Så kan jag stå här och hålla i mig i disken för att inte tuppa av och bli tagen för en person som hellre skulle ligga i soffan än att vara här, men känner att jag inte har så mycket val.
Så undrar de varför folk vänder sig till opålitlig och riskabel vård via läkar-appar.

Efter två timmar hade jag fått träffa läkare och fått recept på penicillin. Kändes som en evighet där och då eftersom jag kände mig vimmelkantig och i behov av Ipren, men var väl egentligen inte så farligt. I alla fall så kunde jag, till skillnad från andra i  väntrummet, förstå att det inte är personalens fel att de är underbemmanade, samtidigt som det inte finns någon annanstans att vända sig. Men några måste klaga över att barn med en spricka i underarmen får gå före, till exempel. Så mycket flams och trams från personer brukar väl tyda på att andra kanske är sjukare och borde prioriteras. Eller?

Nu ska jag i alla fall knapra penicillin i 10 dagar. Jag siktar på att kunna börja jobba på torsdag istället. Ska bara börja sommaren med att bli typ frisk först.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.