Fortsätt till huvudinnehåll

Att sätt ord på saker.

Jag hade en lärare på Komvux som gav oss rådet att inför prov prata med någon om det vi lärt oss. Genom att sätta ord på den kunskap vi hade, så skulle vi själva förstå vad vi faktiskt lärt oss och därför lättare kunna förmedla detta även på proven.
Med den plugg-grupp som jag har haft turen att ha under de här åren på universitetet så har det blivit väldigt tydligt hur rätt han hade. Det är en sak att förstå saker man läser, men om man sen berättar vad man har förstått för någon annan så går det liksom in på djupet.

Det gäller även för privatlivet. Att ha turen att ha de där smarta människorna i sin närhet som man kan diskutera och sätta ord på vad man har tänkt på, gör att man plötsligt kan förstå själv vad det är man faktiskt har lärt sig.
Jag känner hur det sprider sig ett lugn när saker faller på plats, när jag vet vad jag vill, gör och tycker.

Livet blir lite lättare då.
Speciellt livet med barn.
Idag blev en sådan lätt dag. Vi var på bio och såg Milo månvaktaren. Barnen var så otroligt fina och ett härligt sällskap att jag bara slappnade av. Filmen var också otroligt fin och båda arvsmassorna satt som trollbundna rakt igenom. Inte varje gång man kan gå på en barnfilm och känna att den gav en härlig bioupplevelse till en själv.
Se den.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.