Fortsätt till huvudinnehåll

Sommartider hej hej.

Så var det den tiden när man ska komma ihåg att snurra på alla klockor.
Där har vi kontentan av vad jag tycker om sommar- respektive vintertid.
Det är jobbigt att komma ihåg att ändra på klockorna.
Därför står jag lika förvånad varje gång inför allt ojande och gnällande om hur trötta folk blir, hur det känns i kroppar, hur det sliter, och forskare hävdar till och med att ändringen leder till fler hjärtinfarkter.
Jag förstår det inte.
Så alla resor till tidzoner med en timmes skillnad förstör hela semestern för att det tar flera dagar att ställa om sig? De som pendlar till England, eller Finland, kommer kola vipppen snabbt som attan med tanke på att de ställer om tiden inombords hela tiden.
Jag känner flera som hävdar bestämt att det inte blir ordning i kroppen förrän vi är tillbaka till vintertid. Men som åker utomlands. Hur funkar det?
Jag känner av tidsinställning när vi pratar om flera timmar, men när det gäller en timme märker jag inte ett skvatt. Jag sitter inte nu och tänker att det känns som om klockan är 16 och inte 17, jag tänker inte på det över huvudtaget, inte alls. Jag tittar på klockan och konstaterar att den är 17, det är allt.
Däremot tänker jag på hur mycket det stör så många andra och undrar varför jag inte känner något.

Jag tycker också att det är onödigt att hålla på med sommar- och vintertid, och håller med om att det borde tas bort, men bara för att det är ett struligt moment att hålla reda på, inte för att jag mår dåligt av det.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: