Fortsätt till huvudinnehåll

Sock-kampen.

Genom en rättvis fördelning av hushållssysslorna har det fallit på min lott att rensa tvätten.
Detta är en relativt tråkig syssla som jag utför när jag vill ta en paus från min vanliga hjärngympa; vika t-shirt, vika byxa, hänga skjorta, lägga in, hänga in. Easy peasy.
Sen kommer vi till strumporna.
Jag har tjej-strumpor med roliga färger, små figurer, något mönster, ni vet?
Maken har tubsockor (japp), svarta sådana.
Dessa sockor är inköpta vid olika tillfällen under livets gång, och är därför inte likadana. Någon är längre, någon är kortare, någon har bred resår, någon har kort resår, någon är urtvättad, någon är djupaste svart och mjuk som en kattunge. Ni fattar?
Jag får hjärnblödning varje gång jag ska sortera dessa tusentals monster.
Lösningen var enkel, jag köpte en hel drös med nya strumpor, riktiga strumpor, med någon diskret rand, ruta, eller figur placerad någonstans på strumpjäfelen. Alla olika såklart. Det blev årets julklapp, och jag svarade ärligt "ja" när maken frågade om det egentligen var en julklapp till mig.
Nu är vi långt in på mars månad, maken ska snart få födelsedagspresent, han har inte ens öppnat sin julklapp. Alla små rara strumpor ligger kvar i samma påse de låg i under granen, varpå jag spenderade för mycket tid att sortera svarta tubsockor idag.
Undrar om maken ska få någon födelsedagspresent när han ändå inte använder dom?
Undrar om jag kommer ihåg att ge honom någon födelsedagspresent när jag har fått min hjärnblödning?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: