Fortsätt till huvudinnehåll

Vad hände?

Ett helt år har passerat.
Gick det inte väldigt fort?
Jag började året som studerande, jag börjar nästa år på samma sätt.
Vi började året med att skriva in oss på fertilitetsenheten, och starta IVF.
Vi börjar nästa år med en ny insättning.
Jag började året med att jobba extra inom demensvården.
Jag börjar nästa år med att jobba extra inom sjukhusets psykiatriska vård.
Jag bor i samma lägenhet, med samma djur, samma frisyr, och samma karl.
12 långa månader och inget nytt.
Eller jo, jag fick nya härliga arbetsplatser, med nya härliga arbetskamrater.
Jag avslutade lite fler kurser och kom därför lite närmare målet med mina studier.
Vi tog semester i ett land vi inte varit i förut.
Men i det stora hela; same, same.
Nu ska man fundera över året som kommer.
Kommer det också bli same, same, eller kommer det bli året som vänder upp och ner på tillvaron?
Medan jag begrundar min framtida tillvaro så lagar vi god mat, dricker goda drycker, och håller tummarna för att tanten lyckas hålla sig vaken ända tills nästa år.
Gott nytt år!
Eller Gott samma år!
Vilket det nu än blir.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.