Fortsätt till huvudinnehåll

Trams och insamling.

Bra lärare ska uppmuntras.
Det tror jag helt och fullt på.
I tidigare kurser så har jag varit med och uppmuntrat bra lärare när det är dags för avslut.
Men då har jag lyckats undvika att vara den som ska sköta uppmuntrandets göromål.
Vi har en riktigt bra lärare i ett ämne, och idag kom förslaget från en av eleverna att vi borde köpa en blomma till sista lektionen på torsdag.
Jag höll med.
Men åkte också på att köpa blomma.
Vilket är okej, förutom att man då drabbas av insamlingen, eller framförallt, brist på insamling.
"Kan du lägga ut åt mig?"
Kalla mig B.o.B., men det där brukar alltid resultera i att insamlaren får lägga ut många kronor mer än övriga eftersom att "läggautarna" glömmer bort, inte har, eller inte dyker upp när det är dags att betala.
Och de som föreslog, kom fram till, samlade in, och ska inhandla, kom överens om att en blomma blir bra.
Genast kommer flera och säger näääää, man kan inte ge en blomma till en kille, köp något, men något annat.
Gammal och vis som jag är sa jag bara med ett leende;
Nope. Blomma blir bra, killar gillar också blommor, nu tjafsar vi inte om det, vi är 20 personer, om alla ska tycka så kommer vi diskutera vad som ska köpas ända till julafton.
Kan inte ge blomma till en kille? Mäh. Trams. 2000-talet liksom. Jämställdhet någon?
Det här med insamlingar alltså.
Undvik.
Men uppmuntra gärna bra lärare.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.