Fortsätt till huvudinnehåll

En ledig dag.

De som känner mig vet att ta det lugnt och göra ingenting sällan fungerar för mig.
Jag kan bara ta det lugnt genom att sysselsätta mig.
Fast om det känns som att vila är nödvändigt blir det knepigt.
Idag var en ledig dag, och vila behövdes; what to do?
Jag fixade en sovmorgon, mina mått mätt, ända till kl. 8.
Jag tränade en timme, för träning gör mig avslappnad.
Jag shoppade fina underkläder på Twilfit-rean (också en form av avslappning).
Jag hämtade en ny omgång linser (utföra nödvändiga göromål är också avslappnande).
Jag fipplade med nya mobilens alla inställningar för att få den som jag vill, vilket självklart innebär att den ska vara precis som den förra mobilen, förändring är farligt vet ni (inte så avslappnande).
Nu ska jag dricka kaffe.
Herrejösses, gamla tanten är helt slut efter dagens ansträngningar.
Hur jag ska orka fixa middagen efter dagen är ett mysterium, men jag har gett mig den på att lyckas.

Läs ovanstående information och kom till slutsatsen att tanten är vansinnigt uttråkad, för det är vad den egentligen betyder.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.