Fortsätt till huvudinnehåll

Katten, fortsättning.

Katten och vi spenderade gårdagskvällen hos veterinären.
Mediciner har inte hjälpt, och efter samtal till kliniken bad de oss komma in.
Akut.
För att efter två timmar få en veterinär som bättre förklarade vad som pågick.
Eller vad de trodde pågick.
Medicinen var bara utifall det kanske var en urinvägsinfektion, men de trodde att det handlade om en inflammationssjukdom i urinvägarna.
Så det var inte alls konstigt att hon inte blev bättre av de piller jag brottas med katt-bläckfisken om två gånger om dagen.
För att utesluta att det inte rör sig om något annat som blockerar, som urinsten, eller tumör, ska vi iväg till doktorn för ett ultraljud ikväll.
Annars finns det tre utgångar:
Det läker ut av sig själv inom några veckor.
Det läker ut, men kommer tillbaka lite då och då.
Det går inte alls över.
I vilket fall som helst så finns det ingenting doktorn kan göra åt saken.
Stackars mattes monster.
Under tiden sitter hon på lådan, konstant, och kvider.
Jag hoppas det går över, jag hoppas det går över, jag hoppas det går över....
För doktorn nämnde också lite försiktigt att för de som det inte går över på, så leder det till att ägarna tar det svåraste beslutet man behöver ta som djurägare.
Ibland finns det goda anledningar till att vara lite B.o.B.

Kommentarer

Jenny sa…
Hoppas kissen mår bättre snart!

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.