Fortsätt till huvudinnehåll

Dan före dan.

Bara lugn, ingen stress. Inte heller någon sovmorgon, för kroppen var redo klockan 4.17. Med snöstorm utanför fönstret blev förmiddagen vikt åt julbak, en av två förberedelser vi hade kvar så här dagen innan julafton. Jag går emot strömmen eftersom jag inte är särskilt förtjust i lussekatter, eller, helt ärligt tycker jag att det är den tråkigaste bullen någonsin. Lussebullar går däremot bra. Idag blev det med vaniljfyllning.
Jag tror att vi behöver baka mer, för arvsmassornas idé om att strö över pärlsocker bullarna lämnade lite att önska.
När bullarna var klara gav vi oss ut i snön. Kanske framförallt för att fly julmarknaden utanför, där de även i år spelade julsången "Hejsan, hoppsan, fallerallera" på repeat. När man hört den femtioelva gånger försvinner julstämningen raskt och vansinnet ligger nära. Särskilt när det är så för andra året. 
Vi promenerade istället iväg till zooaffären för dagens andra julförberedelse; att köpa julklapp till Lillfjant. Hon ska få jobba lite mer med maten:
Nu väntar vi bara, och äter choklad.
Sen får vi se om tomten kommer.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: