Fortsätt till huvudinnehåll

Nu börjas det

För de som kan planera sin graviditet så skulle jag starkt avråda från att få barn i december. Du har fullt upp med jul, du behöver inte ytterligare en dag som ska planeras, förberedas, myglas med, och stressas över. 
Arbetskamraten har ett litet barn, hon frågade häromdagen hur man gör med önskelistor. Familj och vänner hör av sig och undrar vad de ska köpa, ska man som förälder typ dela ut uppdrag till alla då, så att ingen köper dubbelt och så. Men blir inte det lite tråkigt, att bara säga till alla vad som ska ges. Undrade hon. Hon undrade också hur man fick ihop den logistiken; att koordinera vem som köpte vad.

Jag fick då vara den som stal magin och informerade att ja, från och med nu kommer hon vara sambandscentralen varje jul. Och ja, dela ut uppdrag för annars kommer det bli kaos och du kommer inte veta vad du själv ska köpa. 

Jag håller på att få ihop önskelistor till både jul och födelsedag, jag försöker få Pyret att tala om hur hon vill ha sin födelsedag, jag försöker ha någon slags koll. Jag som knappt vet vad jag heter. Men jag tror jag har fått ihop det. Kanske. Om de inte ändrar sig om en kvart. 

Så hör jag hur arvsmassorna med ljuv stämma frågar: Vad önskar du dig i julklapp mamma? Och som alla andra så är jag min egen mamma och svarar (i mitt eget huvud): Lite lugn och ro. Världens kortaste önskelista, och ändå uppfylls den aldrig. 

Annars; en katt till. Man kan aldrig ha för många katter, man kan alltid önska sig en katt till. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: