Fortsätt till huvudinnehåll

Göra inget särskilt

Helger blir lätt fokuserade kring frågan "Vad ska vi göra idag?", vilket ligger farligt nära "Nu ska vi ha kul!". Höga förväntningar ger ofta höga fall. Idag lyckades jag locka arvsmassorna till min favorithobby, genom att locka med bidrag till en av deras favorithobbys. Långpromenad i utbyte mot akrylfärger och canvasdukar.
Det var lite kyligt, men vi vet ju att det inte finns något dåligt väder om man har bra kläder. Jag lyckades inte locka till promenad hem eftersom de då redan fått sin belöning inhandlad, jag hade inget kvar att muta dem med. För självfallet ingår mutor i föräldraskap,  det vet alla förutom de som ännu inte blivit föräldrar. 
Men jag hade varit ute på en morgonrunda innan frukost så jag kände mig ändå nöjd.
Fördelen med att muta arvsmassorna till fysisk aktivitet är att resten av dagen brukar bli bra utan mutor. Som att jag fick en stunds avkoppling när arvsmassorna satt med sina konstverk i sina rum medan jag tittade på sista avsnittet av Huset på Svt
och åt dadlar från Dave & Jon's med nya smaken Chokladboll
Kära nån. Det finns ingen instruktion för hur man ska sluta äta dem, jag kommer föräta mig.

Sen kom Polarn ut från sin lilla skapande verkstad och ville laga middagen och Pyret ville ha hjälp med lite matte hon hade missat när hon var sjuk. Polarn tog emot tips om matlagningen utan att bli sur och Pyret tog emot hjälp med de kluriga talen utan att bli sur. Och efter maten gjorde Polarn varm choklad med vispgrädde och chokladsås till efterrätt.

Vilken dag det kan bli utan något särskilt att göra.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: