Fortsätt till huvudinnehåll

Utmärkt, på engelska

Kollegan lyckades idag sålla sig till den en procenten av yrkesarbetande svenska populationen som har en doktors titel. 
Jag får väl känna mig lite delaktig eftersom han under disputationens diskussion försvarade delar av sin avhandling med att andra faktorer opponenten nämnde, inte påverkade resultatet eftersom han hade en "excellent colleague *yrkestitel*" som hanterade de delarna. Alltså just jag. Förutom det pinsamma i att hela salen då tittade på mig och log så noterade jag att så väl chefer som högsta ledning närvarade. Senare på kvällens fest skämtade chefen om just detsamma; nu gäller det att smida medan järnet är varmt och högsta chef fått höra att jag var excellent, det måste vi dra fördel av.

Och jo, jag kom iväg till festen. Jag hann hem en vända för att byta om innan jag fick springa till tåget. Det blev inte starkt rosa klädsel, jag kände mig inte så stark, istället föll valet på denna outfit:
Jag kände mig mycket mer bekväm.

Däremot kände jag mig mindre bekväm under kvällen. Jag var inte alls på humör för att sitta tillsammans med 50 personer och vara social. Ljudnivån var obekväm och fullkomligt utmattande, i en liten men väldigt fin festlokal.
Jag hade dock tur med bordsplaceringen och fick härliga  bordsgrannar 

Kvällen var också full av fina och känslosamma tal, lite spex och god mat.
Tillsammans med de äldre släktingarna var jag bland de första att avrunda för att ta mig hem. Men när jag gick såg jag flera andra som också lämnade lokalen. Inte bara gamla tanter.

Jag är glad att jag tog mig iväg, men oj vad det tpg på krafterna.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.