Fortsätt till huvudinnehåll

Tvära kast

En kollega bjöd på godsaker idag:
Och jag behövde en liten sockerkick för att återhämta mig från pärsen att Polarn under promenaden till skolan ville rädda den här:
En skitstor spindel. Jag höll mig på behörigt avstånd medan hon fick den bort från gångbanan.

Jag överlevde morgonen och lyckades få dagen att rulla på. Just som jag skulle ta tag i sista uppgiften för arbetsdagen så fick jag sms från Pyret om att hon och Polarn kommit hem till en diskbänk full av vatten.
De var så makalöst duktiga och drog fram disktrasor, kökshanddukar och hushållspapper och torkade upp allt de såg. Jag försökte runda av så snabbt jag kunde, vilket naturligtvis tog längre än jag ville, och tog mig hem. 
Väl hemma hittade jag också vatten i underskåp och överskåp. Vattnet måste kommit uppifrån och bakom väggen på något sätt. Så imorgon blir det att ringa hyresvärden och hålla tummarna för att det inte är någon härlig vattenläcka från grannen som drabbar oss.
Jag håller också tummarna för att jag kommer iväg på disputationsfesten imorgon och inte sitter och väntar på hantverkare. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.