Fortsätt till huvudinnehåll

Utvecklande

Pyret skulle ha sitt första utvecklingssamtal med en av de nya lärarna. Omdömet var att hon var smart, modig, ansvarstagande, bra på att fråga för att lära sig mer, bra på att säga till när hon upplevde att något var orättvist för henne själv eller hennes kompisar, presterade väldigt väl på alla uppgifter, var bra på att förstå instruktioner, var en fin kompis och allt igenom bra på att vara en elev. 
Målet blev att hitta sätt att göra skolarbetet tillräckligt utmanande, så att det inte upplevdes som för lätt, och att hjälpas åt att sänka kraven.
Finaste Pyret tyckte mest att det var genant att få höra alla fina beskrivningar men sa att hon behövde kunna känna att det var okej att göra fel. Jag hoppas att vi kan hjälpa henne med det, för det känns som ett sådan enormt slöseri att så mycket otvungen talang ska slösa bort så mycket energi åt oro och ängslan. Hon har inget att oroa sig för, allt kommer ju utan ansträngning. Kollegan berättade att sonen, som går i 9:an kommit hem en dag och sagt att nästan alla tjejer började gråta om de fick ett B, vilket han tyckte var "så jävla sjukt". Och visst är det. Men läraren verkade fin och hade flera knep om hur vi ska hjälpas åt att minska krav och öka glädjen. 

Både Pyret och Polarn rundade av denna dag och skolvecka med att ha fredagsmys med kompisar. Så jag kom hem till detta:

Tweenieflocken utfodrades med hemgjord pizza.
Det gick hem (jag hann norpa åt mig några bitar).
 
Sen var det chips och Fångarna på fortet innan huset tömdes klockan 20.30. Jag blev helt slut men fick lov att sitta uppe en stund eftersom nya säsongen hade kommit!
The Handmaid's tale
Så skrämmande hur vi närmar oss ett lika mörkt samhälle. 
Och på så sätt rundar vi av arbetsveckan och inleder helgen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.