Fortsätt till huvudinnehåll

Besviken

Först kom pandemin.
Sen kom separation.
Nu kom valresultatet.
Vilket decennium det här verkar bli.

Jag kom att tänka på en väns berättelse från sin uppväxt. Han berättade om sin mamma, som han beskrev som lugn, tålmodig och omtänksam. Visst kunde hon bli arg och irriterad ibland, men det var inget som han mindes att han tog åt sig av. Däremot inträffade en gång en incident på skolan där han inte hade visat sig från sin bästa sida och skolan hade ringt hans mamma. När hans mamma kom hem hade han förväntat sig en utskällning, men istället tittade hon honom i ögonen och sa med låg röst:
"*Namnet*, jag är besviken."
Sedan lämnade hon rummet och sa inget mer på resten av kvällen.
Han beskrev att den stunden hade plågat honom mer än alla utskällningar någonsin, och han kunde fortfarande få en klump i magen när han mindes hennes sätt att titta på honom och just känslan av att ha gjort henne besviken. 

Så till alla som röstat för rasism, för antifeminism, för klimatförnekelse, för utsatthet och för empatilöshet:
Jag är besviken

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.