Fortsätt till huvudinnehåll

Tid för annat

Arvsmassorna hade hittat ett nytt spel i mobilen, alltså upphörde allt annat i tillvaron att existera. Jag upplevde viss frustration över de allt längre dröjsmålen samtidigt som jag förstår att det är något viktigt för dem, särskilt eftersom de ofta spelar med sina kompisar. Fast nu föreslog jag mobilfri helg. Man får skicka meddelanden och ringa, men inte spela spel eller kolla videos. På tv:n ska det vara film eller något avsnitt som man tittar tillsammans på, inte slötittade av avsnitt 31 till 194 av Kapten kalsong eller Familjen Lugn. 

Och det gick bra.
Nä, det var inte ett förslag som möttes av jubel, men när vi pratat om det verkade de köpa argumenten och ägnade sig åt annat. Pyret skapade i lera och Polarn vek origami. Och då hade jag tid för detta:
Det går rätt okej tycker jag. Inte snyggast på stan, men hyfsat jämna varv ändå. Det har tagit några försök med stickorna där jag gett upp efter första varvet och återgått till virkning, men den här gången rullade det på. Tänk vad mycket jag kan ägna mig åt nu när jag blir allt mer tant. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.