Fortsätt till huvudinnehåll

Trägen hinner ikapp

Så. Om man får influensa, kräksjuka och Covid inom loppet av två månader så hackas träningen upp lite. Det blir sjukledigt, sen träning i lugnt tempo för att återhämta sig, följt av några pass där man tar i lite, för att sedan ta sjukledigt. Och repetera. Och så nytt försök igen. Det är rätt slitigt. 
Meeeen, imorse var jag tillbaka i tidigare form, så gott som. Inte samma tempo som bästa resultaten under hösten, men samma löprunda och tempo som under sommaren. Tjohoo! Det firade jag med en dusch och god frukost. 

Sen bar det iväg till simhallen eftersom Pyret ville visa upp sina färdigheter från simskolan. Seriöst, hur kan någon gilla simhallar? Duscha offentligt, lyssna på skrik och stök, andas i tjock, fuktig luft och försöka att undvika människor i en alldeles för liten bassäng. De enda som jag ser kan ha ut något av det är de som koncentrerat simmar i motionssimbanorna. Där är det ju typ 2 personer i sin egen lilla värld. Men att vara i delarna för barn är ju bara tortyr. Med det sagt, Pyret har blivit jätteduktig, och Polarn övade tålmodigt och engagerat, det var ju fint att se.

Gårdagens pyssel var att arvsmassorna och jag målade till lilla papsen som fyllde 75 idag. Arvsmassorna ville göra varsin tavla i födelsedagspresent, och när jag såg att det fanns svart canvas ville jag också prova. Har inte målat på säkert 25 år och då bara akvarell, men det var ju jätteroligt att måla med akryl. Pyret tyckte att morfar skulle få en drake, för det gillar han, så jag målade en pappadrake med barn.
Första akrylmålningen ever. Nu vill jag prova igen men ha lite mer tid på mig så jag kan arbeta lite med olika lager. 

Vips så var ännu en helg förbi. Jag hann inte med riktigt känner jag, imorgon är det vardag igen. För att kunna ta det lite lugnare imorgon så struntade jag i att glo på dålig tv och förberedde morgondagens middag:
Bacon- och broccolipaj.

Trist att alltid hamna i att offra så mycket av helgen till att förbereda vardagen, men det är ju skönt när vardagen kommer. För det gör den ju.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.