Fortsätt till huvudinnehåll

Trägen hinner ikapp

Så. Om man får influensa, kräksjuka och Covid inom loppet av två månader så hackas träningen upp lite. Det blir sjukledigt, sen träning i lugnt tempo för att återhämta sig, följt av några pass där man tar i lite, för att sedan ta sjukledigt. Och repetera. Och så nytt försök igen. Det är rätt slitigt. 
Meeeen, imorse var jag tillbaka i tidigare form, så gott som. Inte samma tempo som bästa resultaten under hösten, men samma löprunda och tempo som under sommaren. Tjohoo! Det firade jag med en dusch och god frukost. 

Sen bar det iväg till simhallen eftersom Pyret ville visa upp sina färdigheter från simskolan. Seriöst, hur kan någon gilla simhallar? Duscha offentligt, lyssna på skrik och stök, andas i tjock, fuktig luft och försöka att undvika människor i en alldeles för liten bassäng. De enda som jag ser kan ha ut något av det är de som koncentrerat simmar i motionssimbanorna. Där är det ju typ 2 personer i sin egen lilla värld. Men att vara i delarna för barn är ju bara tortyr. Med det sagt, Pyret har blivit jätteduktig, och Polarn övade tålmodigt och engagerat, det var ju fint att se.

Gårdagens pyssel var att arvsmassorna och jag målade till lilla papsen som fyllde 75 idag. Arvsmassorna ville göra varsin tavla i födelsedagspresent, och när jag såg att det fanns svart canvas ville jag också prova. Har inte målat på säkert 25 år och då bara akvarell, men det var ju jätteroligt att måla med akryl. Pyret tyckte att morfar skulle få en drake, för det gillar han, så jag målade en pappadrake med barn.
Första akrylmålningen ever. Nu vill jag prova igen men ha lite mer tid på mig så jag kan arbeta lite med olika lager. 

Vips så var ännu en helg förbi. Jag hann inte med riktigt känner jag, imorgon är det vardag igen. För att kunna ta det lite lugnare imorgon så struntade jag i att glo på dålig tv och förberedde morgondagens middag:
Bacon- och broccolipaj.

Trist att alltid hamna i att offra så mycket av helgen till att förbereda vardagen, men det är ju skönt när vardagen kommer. För det gör den ju.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.