Fortsätt till huvudinnehåll

Eld och is

Hur kan man bättre börja arbetsdagen än att känna den sista biten på vägen dit att man börjar få den där mensvärken som gynekologen gissade var edometrios? Alltid fint att leva med något som eskalerar, och läkarna gissar vad det rör sig om.Så mysigt att vara först på jobbet, börja vika sig dubbel i smärta och bara vänta på att värktabletten ska kicka in. Som tur var kom en annan kollega tidigt och kunde hålla mig sällskap tills smärtan klingade av.
Sen kunde arbetsdagen fortsätta med att hålla viktiga möten så där lagom avtrubbad och mörbultad. 

Jag grät, svettades och var ordföranden i dagens outfit:
Blus från H&M och alldeles för stora byxor från Lindex, och de hade behövt ett bälte.
Ett löfte är ett löfte, och jag hade lovat arvsmassorna att vi till kvällen skulle åka till ett evenemang med skridskobana och eldshow.
Inte för att jag orkade, men vad gör man.
Arvsmassorna var sjukt peppade, och tyckte det var sjukt roligt att åka skridskor på kvällen, här:
Bilden ljuger lite. Vi var inte ensamma där och det blev som att gå med två vingliga nybörjare på en motorväg, i dåligt ljus. Sjukt många som tycker om att åka skridskor på kvällen, parkeringen var full.

Eldshowen blev arvsmassorna inte så värst imponerade av.
Polarn hade förväntat sig att bli lika imponerad som David Batra blir över eldshower i Talang. Ingen press där.
Jag tyckte mest att det var roligt att komma iväg på något en vardagskväll, även om jag hade velat ligga på soffan och äta glass. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.