Fortsätt till huvudinnehåll

Styra skutan

Det är ju märkligt att man kan bli så himla trött av att mest sitta och lyssna en hel dag. Men jag blir bra mycket mer mör av en planeringsdag än en fullbokad patientdag. 

Vi fick mat och fika hela dagen, hade viktiga och intressanta föredrag, arbetade med nya uppdrag i grupper, och fick många bra och roliga diskussioner. Så himla fin och klok arbetsgrupp.
Men allt som skedde efter lunch var nästan omöjligt att hålla sig vaken genom. 

Då är det ju så extra härligt att äntligen få gå och lägga sig. Tycker jag. Arvsmassorna har istället börjat be att få vara vakna längre, alltså lika länge som jag är vaken. Vi går allt oftare och borstar tänderna tillsammans. Hur ska det bli när de blir ännu äldre? Kommer hela tillvaron vara som efter lunch på en planeringsdag då; en ständig kamp för att hålla sig vaken trots trevligt sällskap? 

Nu ger vi upp för idag, lillfjant och jag.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.