Fortsätt till huvudinnehåll

För länge sedan

Jag begav mig till mina barndomstrakter för att hälsa på pluggkompisen och hennes lilla yrväder.
Det kändes som en evighet sedan arvsmassorna var i den här åldern. Hisnande skratt som byts i förtvivlan på en sekund, oändlig energi och nyfikenhet, envishet och mod tillsammans med behovet av närhet och trygghet. Så otroligt charmigt och intensivt. 
Så mysigt att få kliva in en stund med bus och kramar, att få låna det en stund, för jag skulle aldrig orka det på heltid igen. 

Men det där med åldrar och tid är ju knepigt på många sätt. 
Jag började titta på serien om Börje
Så tyckte jag att Börjes mamma såg väldans ung ut, och googlade rollistan. Detta kom jag fram till:
Börje spelas av:
som är 28 år.
Hans mamma spelas av:
som är 35 år.

Börjes storebror spelas av:
som är 42 år.

Nu kanske jag är lite trött men det är onekligen märkligt att casta någon som ska ha fött barn när hon var 6 år och minus 8 år. Det skulle vara mycket mer imponerande än allt Salming åstadkom. 
Skämt åsido. Nu är det inget nytt att man castar en 35 åring för att spela mamma till två vuxna män, men nog är det lite tröttsamt. I början av serien när Börje flyttar ska han vara typ 19 år, är det helt omöjligt att hitta en kvinnlig skådespelare över 40? 

Det fortsätter vara roligt när första frun spelas av:
som är äldre än den som spelar mamman. 

Ålder är spännande helt klart.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: