Fortsätt till huvudinnehåll

Så gott som redo

De har velat fram och tillbaka en tid men till sist bestämt sig; de ville ta hål i öronen. För varje gång det av olika skäl blivit framskjutet har besvikelsen varit stor för nu var de så säkra båda två. 
Så idag var det dags.
Då visade sig nerverna trots allt. 
Pyret ville som vanligt skicka fram lillasyster för att prova först, och vanligtvis är Polarn lite modigare än sin storasyster, men inte just idag. Så när tårarna föll på Polarn och hon bad Pyret att göra först så hon fick se hur det gick till, så ställde Pyret upp. Det var i sig lite speciellt.

Tjejen som gjorde hålen var lättsam och rar, och lyckades få arvsmassorna att slappna av. Det var så härligt att se deras lättade miner när de märkte att det inte gjorde ont.
Och efteråt var de båda så himla stolta.
Valet föll på nyckelpiga och små hjärtan, men de börjar redan spana efter vad de kan ha när hålen har läkt. De där 6 veckorna kommer kännas som en evighet.

Men så där, då är ännu en milstolpe uppnådd. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.