Fortsätt till huvudinnehåll

Nya färdigheter

Helt magisk runda imorse med den här utsikten:
Och jag fortsatte öva på min nya mördarbacke:
Orkade springa nästan hela vägen upp, men inte riktigt. Fick i alla fall finaste tiden på den här rundan hittills.

Annars var det fokus på Polarn som skulle fira sin födelsedag lite i efterskott med familjen. Därför var det kostym och slips på, och att välja rätt frisyr. Vilken tur att deras mormor förra veckan hittade en frisyrbok full med instruktioner för Disney-karaktärs-inspirerade frisyrer. Polarn valde denna:
Den tog ett tag att få till.
Pyret valde en något enklare frisyr.
Nu är de sugna på att prova en massa andra frisyrer, så tack för boken mormor. Hur jag nu ska bli frisör vet jag inte, men jag får väl lösa det.

Självklart var det samma tårta som alltid beställd:
Skönt att de håller det enkelt i alla fall.

Jag kan informera att decorplasten blev snygg på sänglådorna när man fick till "hela looken".
Med alla övningar på mina många talanger var det skönt att avsluta dagen med en kort kvällspromenad följt av fika med mammakompisen. Även en multisportare behöver ju vila ibland, men jag ska snart återgå till att öva in fler kunskapsområden. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.