Fortsätt till huvudinnehåll

Få saker gjorda

En del dagar blir det inte så mycket med. Sådana dagar där man mest glider runt, och timmarna bara tickar iväg. Sådana dagar ger mig ågren. Inte ångest, för så allvarligt är det inte, men lite ågren får jag allt. 
Äntligen ledig tid, så ska den bara gå utan att nyttjas. Vilket slöseri. 

Allt som oftast används sådan timmar-som-går tid till att göra allt som behöver göras. Idag blev det till exempel veckoplanering, veckohandling och städning. Det känns ju också som ett fasligt slöseri; att den lediga tiden ska användas för att förbereda den tid man inte är ledig. Vilket i sin tur också ger lite ågren.

Hur som haver, ett litet pyssel som jag länge väntat på att genomföra blev i alla fall gjort idag. En sådan där sak som säkert bara jag får för mig är viktig för att få lite ro i sinnet. 
Så här. 
När vi sa farväl till den tråkiga Malmsängen kom jag på att lådorna under sängen kanske skulle komma till användning under arvsmassornas sängar. Mer förvaring tack! Fast Malm har tydligen sällsynt dålig kvalitet så på ovansidan började fanér-listen släppa på två lådor, och lådorna var i helt fel färg för arvsmassornas rum. 

Säg hej decorplast i svart trästruktur.
Mina ögon lugnade sig genast. Ska bädda sängarna ordentligt imorgon för att få njuta av resultatet.

Alltså var dagen inte bara bortkastad. Jag hade ju kunnat sova 3 timmar på eftermiddagen, som vissa andra, då hade jag verkligen fått ågren över vad min lediga tid ägnas åt. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.