Fortsätt till huvudinnehåll

Oväntat

Arvsmassorna gick hem till kompisar efter skolan. Så jag behövde inte hämta. Eller laga middag.
Jag gick hem från jobbet, la upp fötterna, slog på tv:n, lät robotdammsugaren göra mig sällskap, och åt yoghurt och smörgås till middag. Värsta lyxen.
Alltså vi föräldrar nu för tiden, vi är så bortskämda.

Självklart straffade det hela sig med att när jag hämtade efter 2 timmars barnfritt så hade arvsmassorna haft jättekul. Så de ville inte gå hem. Polarn var extra sur för att vi inte skulle gå hem och äta glass utan bara ha vanlig, tråkig kväll där man ska gå och lägga sig. Mycket vill ha mer och så vidare.

Jag tyckte att dagens steg räckte,
eftersom det är dags för grand canyon igen.
Så jag ville gå hem och vila. 

Precis som jag rådde Polarn så tänker jag fokusera på det som blev lite bonus med dagen; att få ta det lugnt när jag kom hem, istället för att tänka på det som blev jobbigt; arvsmassornas sociala baksmälla.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.