Fortsätt till huvudinnehåll

Utmaning, eller livsstil

Så var hälsoutmaningen på jobbet klar.
Mitt lag stod som tvåa denna morgon, sista efter-rapporteringsdag var igår. Sen finns det ju alltid människor som struntar i anvisningar och regler, så någon i ett annat lag rapporterade vid lunchtid idag och fick upp sitt lag till första plats. Vi får väl se om fusket upptäcks.

Hur som helst, jag stod på morgonen på denna placering på den individuella listan:
Av 887 personer.

Tänker att det inte är så pjåkigt när jag inte gjorde något annat än vad jag alltid gör. Jag la ju inte till något eller gjorde något annorlunda, utan rapporterade bara det jag brukar göra. 

Sen kunde man tjäna extrapoäng genom att göra små uppdrag. De var också som gjorda för mig. "Ät 500 gram bär på en vecka." Jag äter bär varje dag.
"Ät en näve nötter 3 gånger på en vecka." Jag äter nötter flera gånger i veckan.
"Se på föreläsning om stress." Tack, vad intressant.
"Följ din ät- och sovklocka." Kalla mig Skalman.
"Drick inte alkohol på en vecka." Inte mer?

Alltså var ju inte Hälsoutmaningen så mycket av en utmaning, utan mer som en bekräftelse på att det jag gör nog är rätt bra, om jag får en sådan placering. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.