Fortsätt till huvudinnehåll

Typiska sommar saker

Det börjar bli varmt nu. Jag märkte det på morgonens löptur. Trots tidig timma så stod luften nästan still och gjorde rundan mest plågsam, även om jag lyckades hålla senaste tidens tempo. Det slog mig att jag alltså är en vinter-löpare; jag springer hellre när det är kallt. På så sätt är det tur att sommaren är kort.

"Vad ska vi göra idag?"
Samma fråga dök upp denna morgon, som dyker upp varje ledig dag.
Mitt svar idag var:
"Jag vill äta glass!"
Och då lät vi min inre 5-åring bestämma.

Jag hade läst om det här stället ute på Djurö; Glassvillan.
Det blev ett bra val.
Helt gigantiska glassar som ingen orkade äta upp. Men riktigt gott och fin service.

Vi hittade också ett fint område för att promenera i solen, leta snäckor på stranden och doppa tårna i vattnet. Sommarkänsla delux.

När vi var på visning till vår lägenhet viskade herr B.o.B. till mig:
"Såg du att de har grill? Man kan ha grill!"
När vi sen fick lägenheten så fick han en grill i födelsedagspresent. Det var för 6 år sedan. Jag tror att jag kan räkna på ena handen hur många gånger vi har grillat. Visserligen har de senaste somrarna kantats av grillförbud, men jag tror inte att det egentligen har spelat någon roll. 
Men idag så:
Nästa gång den åker fram är väl 2023 om vi följer samma mönster.

Summa summarum; Vi maxade sommaraktiviteter idag.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.