Fortsätt till huvudinnehåll

Äntligen

Sommar.
Shorts och t-shirt.
Glass i solen.
Promenad i Hagaparken.
Så himla härligt.

Om jag mäter dagen i ätbara saker så hade den både höjdpunkter och besvikelser.

Frukosten var riktigt bra:
Jag däckade totalt igår kväll och somnade redan vid 21. Så självklart vaknade jag redan klockan 5 imorse. Jag kunde så snart affären öppnade vid 7 gå ner och plocka ihop färskt bröd, bär och frukt. 

En annan höjdpunkt är att det går att köpa Limelon igen:
Det är så vansinnigt gott!

Till besvikelserna hörde lunchen på Koppartälten. Sallad i plastlåda som bestod av grillad, seg kyckling med halvdan potatissallad och lite grönsaker, för 135 kronor. Nja säger jag. 

Jag hade tänkt att kompensera det till middagen, men då bestämde arvsmassorna att de ville ha kokt korv på IKEA. Vi var där för att köpa nya bäddmadrasser till dem. Nu är väl korv med bröd sällan någon finmiddag, men kan ju ha lite charm ändå. Fast idag var korven inte riktigt varm och lite mer kompakt än den brukar. Tragiskt nog har jag ätit många IKEA-korvar, och har inte upplevt att de brukar missa sånt som att värma ordentligt. Att middagen blev en besvikelse för att IKEA-korven var kall tar ju saken till en helt ny lägstanivå, även för en luttrad förälder.

Den största besvikelsen var trots det att jag har köpt så mycket gott till kvällen, som jag knappt fick hugga in i. För jag fastnade i att fixa garderober. Så här när sommaren kommer så är det ju dags att plocka fram sommarskor och sommarkläder. Och då tänkte jag passa på att "bara" sätta in en hylla till i ena hallgarderoben. "Bara" tog 2 timmar,  många svordomar och en omorganisering. Så när jag var klar med det var det inte mycket av kvällen kvar och därför inte tid att moffa i mig godis. Så brutalt.

Kanske är det här ett riktigt bra argument för mitt eviga tjatande om hur viktigt det är med bra frukost. Tänk om jag bara ätit en smörgås och druckit en kopp kaffe idag, hur tragisk hade inte dagen blivit då? 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.