Fortsätt till huvudinnehåll

Synlig förbättring

Två enkla beslut den senaste tiden har underlättat min vardag så otroligt mycket.

1
Att återgå till linser.
Det är rent ut sagt löjligt vad mycket lättare saker blir, som att:
Jag ser fortfarande när det regnar och snöar, och jag kan ha (bekväma) solglasögon när solen skiner. 
Jag kan se när jag kliver in från att ha varit ute, och när det är kyligt men jag blir varm, för inga glasögon immar igen. 
När jag tränar slipper jag ha bågar som glider av från näsan hela tiden. 
Jag slipper torka av glasögonen tvåhundra gånger om dagen för att undvika huvudvärk. För jag har landets kinkigaste ögon som reagerar på minsta fläck. 
Jag kan ligga ner och titta på tv.
Jag kan ha mössa utan att bågarna klämmer på konstiga ställen (kinkig hela jag kanske). 
Jag slipper oroa mig för att glasögonen ska gå sönder när arvsmassorna ska klättra på mig som om jag vore en klätterställning.
Så himla skönt.

2. Jag valde att spara ut luggen. Nu har den nått längden att jag kan samla ihop en kristofs.
Jag gillade luggen. Kanske kommer jag aldrig vara så modig att jag vågar klippa en igen, för det kräver så mycket mer mod och styrka i frisyrsammanhang än man anar. Typ frisyrernas tapperhetsmärke för de som vågar klippa, och för de som orkar låta den växa ut. Jag både vågade klippa (igen) och orkade låta den växa ut. Nu kan jag göra som alla andra och bara tvätta håret och låta det hänga, utan fix och trix. Tråkigt, men bekvämt. 

Det var dagens tips.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.