Fortsätt till huvudinnehåll

Ingen annan som du

Så kom dagen när det var dags att säga farväl.
Alltid så himla svårt. Extra svårt med två förtvivlade barn. I en sådan stund, när jag själv letar efter den vuxna i rummet, så är det mycket begärt att jag ska vara den som är stark. Jag får den känslan ibland, att jag inte orkar vara den som är stark, som ska ta hand om, hålla ihop och förklara, men så måste jag det ändå för deras skull, och då klarar jag det en liten stund till. Men lätt är det inte, så jag är väldigt tacksam för fint bemötande av en riktigt proffsig veterinär. Han fick vara den vuxne i rummet. 

Inte var det lätt att komma hem heller. Dels för att jag helst hade velat vara ifred, gett mig ut för att springa eller något, men istället fick titta på film och krama arvsmassorna. Visste inte riktigt det om mig själv; att jag vill vara ifred när det blir tungt på det här sättet, jag tror inte det har varit så förut. Det var också jobbigt att se den andra katten vilset och lite rastlöst gå runt och leta och jama. Det som alltid verkat som att hon inte var så intresserad av sin rumskompis.

Jag kommer sakna vår vakt-katt som höll koll på var alla var, kom och hälsade när man kom hem, talade om när man skulle gå och lägga sig, sa till när man skulle gå och duscha, och var helt besatt av presentsnören. 
En helt egen personlighet som var så himla roligt att få lära känna. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.