Fortsätt till huvudinnehåll

Hon kom med våren

Efter lång och intensiv planering var Polarns dag äntligen här. Som hon har längtat. Hon sov knappt under natten, fylla 7 var tydligen väldigt stort.

Självklart vaknade hon innan de flesta, så jag fick be henne gå tillbaka till sin säng medan jag väckte de andra och förberedde frukostbrickan.  Med skönsång och tårta kunde vi sen inleda dagen, helt enligt hennes önskemål. 

Mycket av dagen var planerad kring vad hon ville äta. I alla fall fanns en tydlig plan till frukost; ostfrallor, yoghurt, bär och ägg. Och lunch; tacos med prinskorv och ananas, ingen aning om hur hon kom fram till den senare kombinationen. Självklart hade det beställts lördagsgodis och marängtårta också. 

Förutom ätbara saker hade hon önskat sig en skattjakt och att få titta på film. Sen var Pyret en härlig storasyster som spelade spel och lekte med de nya presenterna, det var nog den bästa presenten av allt. Som hon avgudar sin storasyster. 

I högen av presenter som var inslagna i papper dök sådana här saker upp:
Radiostyrd orm och morakniv toppade önskelistan. Hon har till och med sparat en hög med kvistar för att hon så gärna vill lära sig att tälja. Det är mycket som är oklart med det, men möjligen är det en blivande scout vi ser, eller en liten Emil. Vi får göra om förrådet utanför till en snickerboa kanske. 

Hon fick också en kikare, två gosedjur från Ty, en kalasklänning i guld och lite kläder, bland annat snickarbyxor, som hon älskar... ...japp, en Emil på väg, det märks ju. 

Det är i övrigt himla intressant hur spretig denna arvsmassa är. Så härligt när önskelistan går från kalasklänning, till diamantbroderi, till Ninjagolego, till gosedjur, till kniv. Det är en ynnest att få följa den här brokiga arvsmassan i sin utveckling.

Det kom möjligen lite i skymundan att det också var 22-årig bröllopsdag. Jag hade i alla fall fullt fokus på Polarns dag och erkänner att jag tappade bort bröllopsdagen lite, eller typ helt. Herr B.o.B. kom ihåg däremot och hade ordnat med present och allt.
Ska försöka hitta tillfällen i den grå massan av vardag att känna mig uppklädd nog för ett sådant set. Känns så långt ifrån uppklädda tider, men de kanske kommer åter någon gång. Eller så gör det sig bäst till jeans och t-shirt. 

Tiden går, tickar på, vilar aldrig. Men jag behöver vila , särskilt efter en hel dag med en övertaggad Polarn i kombination med pms.  

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.