Fortsätt till huvudinnehåll

Hon kom med våren

Efter lång och intensiv planering var Polarns dag äntligen här. Som hon har längtat. Hon sov knappt under natten, fylla 7 var tydligen väldigt stort.

Självklart vaknade hon innan de flesta, så jag fick be henne gå tillbaka till sin säng medan jag väckte de andra och förberedde frukostbrickan.  Med skönsång och tårta kunde vi sen inleda dagen, helt enligt hennes önskemål. 

Mycket av dagen var planerad kring vad hon ville äta. I alla fall fanns en tydlig plan till frukost; ostfrallor, yoghurt, bär och ägg. Och lunch; tacos med prinskorv och ananas, ingen aning om hur hon kom fram till den senare kombinationen. Självklart hade det beställts lördagsgodis och marängtårta också. 

Förutom ätbara saker hade hon önskat sig en skattjakt och att få titta på film. Sen var Pyret en härlig storasyster som spelade spel och lekte med de nya presenterna, det var nog den bästa presenten av allt. Som hon avgudar sin storasyster. 

I högen av presenter som var inslagna i papper dök sådana här saker upp:
Radiostyrd orm och morakniv toppade önskelistan. Hon har till och med sparat en hög med kvistar för att hon så gärna vill lära sig att tälja. Det är mycket som är oklart med det, men möjligen är det en blivande scout vi ser, eller en liten Emil. Vi får göra om förrådet utanför till en snickerboa kanske. 

Hon fick också en kikare, två gosedjur från Ty, en kalasklänning i guld och lite kläder, bland annat snickarbyxor, som hon älskar... ...japp, en Emil på väg, det märks ju. 

Det är i övrigt himla intressant hur spretig denna arvsmassa är. Så härligt när önskelistan går från kalasklänning, till diamantbroderi, till Ninjagolego, till gosedjur, till kniv. Det är en ynnest att få följa den här brokiga arvsmassan i sin utveckling.

Det kom möjligen lite i skymundan att det också var 22-årig bröllopsdag. Jag hade i alla fall fullt fokus på Polarns dag och erkänner att jag tappade bort bröllopsdagen lite, eller typ helt. Herr B.o.B. kom ihåg däremot och hade ordnat med present och allt.
Ska försöka hitta tillfällen i den grå massan av vardag att känna mig uppklädd nog för ett sådant set. Känns så långt ifrån uppklädda tider, men de kanske kommer åter någon gång. Eller så gör det sig bäst till jeans och t-shirt. 

Tiden går, tickar på, vilar aldrig. Men jag behöver vila , särskilt efter en hel dag med en övertaggad Polarn i kombination med pms.  

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.