Fortsätt till huvudinnehåll

Vilodag

Ibland är det skönt att inte göra så mycket alls, det är säkert rent av nödvändigt. Eller i mitt fall kan man försöka ha en dag när man inte gör så mycket alls.

En inte göra så mycket alls dag för mig innebar att jag vaknade klockan 5 och inte kunde somna om. Så efter att ha vridit och vänt mig ett tag gick jag upp, drack kaffe, läste en bok, städade badrummet (japp) och gjorde mig i ordning. Polarn har som favorithobby att skrämmas, och hon gjorde att bra jobb med det när hon smög sig på mig när jag borstade håret. Jag fick nästan en hjärtinfarkt och några extra grå hår. När nu lilla damen så pålitligt vaknade tidigt hon med, så gick hon och jag och köpte mysfrukost när affären öppnade klockan 7. Coronasäker shopping när det är en själv och en annan kund i butiken. 

När alla var uppe och igång förberedde vi för att försöka få ett urinprov från katten. Jag trodde aldrig det skulle gå, men hon gick på lådan med den märkliga specialsanden, vi lyckades! Då fick vi snabbt iväg till veterinären och lämna in det. 

I väntan på att veterinären skulle höra av sig var vi ute och tittade på solen. Jag har lärt upp arvsmassorna väl, när jag på väg hem från veterinären frågade om de såg solen sa Polarn:
"Då ska vi ta en promenad va?"
Den långsamma, och max 5 kilometer långa promenaden, blev också den enda aktiviteten för idag. Om man inte räknar detta som en slags aktivitet:
Två veckors tvätt som ska strykas. Ja, döm mig inte. Jag stryker mina kläder efter tvätt, som en del i min övertygelse om att förberedelse är allt. Om alla kläder är strykta och klara att användas kan jag bara plocka fram det jag ska ha nästa dag, varje kväll innan jag går och lägger mig. Så skönt, och så värt att offra någon timme på.

Veterinären ringde så äntligen på eftermiddagen. Katten har förutom diabetes också en urinvägsinfektion. Behandlingsplanen är att börja med dietfoder, tabletter som förbättrar Ph-värdet i urinen och smärtlindring. Om vi kan få tag i smärtlindring, för den är slut hos leverantören. Om sådär en 3 veckor ska vi på återbesök och se om hennes sockervärde förbättrats. Jag hoppas verkligen att det räcker, det är så tufft att vara ensam i sådana här beslut.

Vad passar bättre när man känner sig tillfälligt lättad än det här:

Wienersemla. Oh yes. Det får ner stresshormonerna direkt, det vet jag från min empiriska undersökning baserat på mig själv. Den slags forskning som numer kallas för ÅsiktPåFacebookFakta. 

Kanske kan jag sova lite längre imorgon, alla fall till klockan 6 skulle vara trevligt, så det känns som någon skillnad från vardagen. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.