Fortsätt till huvudinnehåll

Allt ligger i förberedelserna

Lika mycket som jag gillar att organisera hemmet, gillar jag att organisera mig själv. Som att förbereda veckans frukost för hela veckan (minus hemarbetsdag):
Bara att hälla i vatten och slänga in i micron.

Och veckans middagar:

Dessutom gör jag som barnen och väljer kläder kvällen innan. Och på så sätt är en massa tid frigjord i vardagen, framförallt i de där stunderna när man inte orkar ta beslut eller stå och fixa, som på morgonen. 

Något annat jag har fått lättare att planera in är aktivitet. WHO rekommenderar att man har 150 minuters fysisk aktivitet per vecka. Självklart underlättar till stor del att jag kan gå till och från jobbet, det gör det ju mycket lättare att nå upp till det. Men även att arvsmassorna blivit större och att jag har landat i min arbetsroll gör ju sitt så klart. För att vardagen blir lite mer förutsägbar, och då finns mer energi kvar till annat.

Så för mitt eget nöjes skull tänkte jag försöka skriva in Dagens aktivitet, som en egen liten kartläggning över hur jag får till den, och kanske som en sporre att få till den ännu bättre.

Jag kan väl börja med gårdagens aktivitet. 
Förutom långpromenaden i skogen ställde jag mig på crosstrainern på kvällen, också lite grann av frustration att det inte finns några bra serier att titta på. Jag gjorde också 15 minuter cirkelträning och 10 minuter stretching som avslut. 

Idag blev facit:
Bara promenaderna till och från jobbet alltså, med tillägget att gå och hämta arvsmassorna. Jag jobbade hemifrån på eftermiddagen och kunde därför inte svepa upp dem på vägen hem som jag brukar. Jag gick ju en till sväng på 1,6 kilometer hem från skolan, men registrerade den inte eftersom den gick i snigelfart när arvsmassorna skulle prova att åka stjärtlapp på varenda tillstymmelse till backe. 
Kanske borde lagt till lite stretching på kvällen, när jag går så mycket varje dag? Fast avslutar dagen med att läsa Stephen Kings tegelsten "Institutet" istället. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.