Fortsätt till huvudinnehåll

Hur är det ens möjligt?

Först blir jag trött.
Sen sover jag dåligt och svettas hela natten.
Sen får jag ont i huvudet.
Sen kommer ett par finnar.
Sen samlar jag på mig vätska.
Sen går tankeverksamheten på semester.
Sen får jag ont.
Sen blir jag svinhungrig.
Sen blir jag ännu tröttare.

Det är svårt att tänka sig att pms ska bli värre med åren, men det kan den uppenbarligen. Jisses vilken jäkla uppförsbacke dagarna innan är. Jag var nära att stanna mitt i snömodden på vägen hem och börja gråta för jag var så olidligt trött och hade ont. 

Självklart tajmas detta in med att det lilla lugnet som uppstod efter jullovet helt raseras och uppdragen hopar sig. I början av förra veckan hade jag en ganska tom kalender för den här veckan, gott om tid att läsa in mig på saker, ta hand om allt det administrativa kring 3 planerade större besök och hantera spontana konsultationer. Nu har jag inte en lucka kvar, ligger efter med några ärenden och har ätit lunch framför datorn. Jag som gillar att ha dörren öppen för att få någon social samvaro i denna isolering, har fått lov att arbeta med stängd dörr för att hinna med. Inte rätt tidpunkt för att bli överhopad av jobb som kräver planering och koncentration, med hormoner som går bärsärk.

Försökte röra på mig som vanligt eftersom det brukar hjälpa mot värken, och hade planerat att göra något cirkelpass på kvällen för att få igång blodcirkulationen, men huvudvärken sitter som en mössa sedan två dagar och jag kände mig helt däckad när jag kom hem. Så jag sträckte mig till att orka tillmötesgå arvsmassornas önskemål om att byta rätt till middag, för de ville inte ha "vuxenmat" idag. Med rasande pms så tänkte jag ut en massa gott de skulle kunna tänkas föreslå, bara för att få veta att de ville ha omelett. Inte pizza, pasta, snabbmat eller något annat som kan sätta en i matkoma. Inte hade jag något godis hemma heller. Dålig tajming där med.

I mitt förvirrade tillstånd slog jag inte på mätning av dagens aktiviteter, men telefonen registrerade promenaden till och från jobbet, lunchpromenaden och promenaden från skolan.
Jag hoppas på bättre tajming imorgon, även om jag har väldigt lite tro.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: