Fortsätt till huvudinnehåll

You Only Live Once.

Jag satt där under gårdagens mindfullness föreläsning och kände att det inte var min grej.
Så känner jag idag med.
Men samtidigt så tänker jag att det kanske är dags att hitta en lite mer nöjd nivå på tillvaron. Lite mer YOLO, som pluggkompisen ofta säger. Jag kom att tänka på det när jag satt där i solen, med kursböckerna uppslagna och stirrade tomt framför mig.

Jag kände mig så otroligt ineffektiv.

Mitt "jobb" består vissa dagar av att läsa, fundera och sen skriva, och upprepa i åtta timmar. Det är märkligt svårt för mig att känna att jag har gjort något vettigt med min dag när jag har suttit och funderat över om tre olika författare betonar analys av intervjuer på samma sätt eller vad som skiljer dem åt. Och sen plitat ner det. Sen tagit rast och läst och funderat över nästa grej.
Jag vet ju att jag gör det jag ska.
Jag vet att jag jobbar på bra.
Men jag får ändå dåligt samvete över att ha som sysselsättning att sitta i solen och tänka.

Nu kan människor tjäna absurda pengar på att sparka på en boll, då kan väl jag tjäna ingenting på att läsa, tänka och skriva. Borde jag tänka.
Istället tänker jag på att jag sitter där och bara tänker samtidigt som barnen, enligt delar av samhället, är för mycket på förskolan. Till exempel.

Då borde man utöva lite egenpåhittad mindfullness och känna: skötdigsjälvochskitivadandratycker-ness.
YOLO.
Någon som vill att jag kränger föreläsningar i det ämnet?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: