Fortsätt till huvudinnehåll

Jobba hemma

Jag har förstått att en del tycker att det är lyxigt, trevligt och praktiskt att kunna jobba hemifrån. Vi har möjlighet att göra det regelbundet på mitt jobb och många har fasta dagar i veckan där de sitter hemma.
Jag är inte en av dem.
Om jag är för sjuk för att vara på jobbet men frisk nog för att orka jobba hemifrån, okej. Om jag behöver fara iväg på något uppdrag halva dagen och det går snabbare att åka hem istället för tillbaka till jobbet, ja. Om Arvsmassorna fyller år, jamenvisst. Men annars, nej.

Jag trivs inte alls med att sitta vid köksbordet med dator och telefon hela dagen, det är en plåga. Att inte röra sig mer än mellan bordet och kaffebryggare är vidrigt. Dessutom är det för mig väldigt skönt att ha en tydlig gräns mellan arbete och fritid. Jag vill inte kolla en sista grej, komma på något efter jag stängt ner, eller växla mellan jobb och privat på en sekund. Det tar mig tillbaka till pluggandet när jag aldrig riktigt stängde av.

Jag vill ställa om genom att ta mig till arbetet. Jag vill fika med kollegor. Jag vill bli avbruten för att någon behöver en konsultation. Jag vill gå långt för att hämta kaffe. Jag vill höra dåliga skämt. Jag vill vänta på en ledig micro. Jag vill ställa om genom att promenera hem. 

Men jag ser ljuset i horisonten. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.