Fortsätt till huvudinnehåll

En slank hon hit

Plötsligt på promenaden till skolan stannade Polarn upp och flämtade:
"Räv!"
Och mycket riktigt, en liten bit framför oss på vägen så stod räven. Innan jag hunnit få upp telefonen ur fickan, ta av mig vantar och svepa fram kameran var den på väg bort.
Den tog ett smidigt skutt över staketet och försvann in i trädgården. Det blev ju ingen bra bild, men vi var så nöjda över att få se en räv på så nära håll. Vi hade båda sett räv tidigare, men liksom denna gång så var de snabba på att smita undan.

Vi försökte spana in i trädgården, men konstaterade att den var borta.
Tills vi gått en meter till, för då klev den ut på vägen mitt framför oss.

Sen hade vi den framför oss hela gatan ner. Den var relativt obrydd eftersom den var så väldigt upptagen med att springa in i varje trädgård och markera överallt.
Vi kunde stanna upp och titta medan den krafsade runt i rabatter och sniffade på varenda kvist.
Vi kunde också notera att det troligen var en hona, i alla fall om rävar kissar som hundar.
Polarn noterade nöjt att den faktiskt var vit längst ut på svansen. 

När vägen tog slut skulle vi åt ett håll och räven åt ett annat, så vårt sällskap tog slut. Men en liten stund senare kom rådjuren springandes över vägen, så helt ensamma var vi inte. 
Jag kan väl säga att vi fick en härlig morgonpromenad. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.