Fortsätt till huvudinnehåll

Dagens katt

Jag har bara mig själv att skylla, jag har skapat detta monster. Drottning Lillfjant som domderar med mig som hon behagar. 
Som väcker mig på natten för att hon vill ha sällskap, som bestämmer när jag sovit tillräckligt på morgonen, som talar om när det är dags att gå och lägga sig, som kräver att jag krälar runt på golvet för att fiska fram leksaker hon petat in under möbler, som inte tillåter att man duschar med dörren stängd. 
Och allra helst vill hon att jag bär henne i famnen medan jag har saker att göra.
Det är tur att arvsmassorna föddes så tätt att jag fick öva mig länge på att ständigt ha en bebis på armen och göra allt annat med en hand. 

Undrar om det finns bärsele för katter? Eller om hon går att svepa in i en sjal? Eller om det går att vänja sig vid att sätta ner henne när hon visar med all tydlighet att hon vill ligga kvar på armen, trots att det blir så synd om henne då? Min lilla Lillfjant, denna primadonna utan dess like, som jag skapat helt själv.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.