Fortsätt till huvudinnehåll

Jag vet vad en snippa är

Kära domare, hur i hela friden ska en flicka göra rätt?

Om hon använder ordet snippa så pratar hon som ett barn i sin ålder, men då kanske ni inte kan vara säker på vad hon menar med snippa, pratar hon verkligen om det kvinnliga könsorganets alla delar då? Kanske menas något annat för i förhöret blev det lite otydligt menar ni. Ingen hade ju verkligen undersökt vad en 10 åring menar med ordet snippa. Nä, inte ens ni hade ju gjort det utan lutade er mot att den som förhörde inte undersökt saken tillräckligt, tyckte ni. Eller så kanske ordet tappade betydelse för den som förhörde eftersom beskrivningen var en hand innanför en trosa, då behövs kanske inte ordet snippa så mycket. Det är ju lite pinsamt för er egentligen, nu när det framkommer att typ alla andra vet vad en snippa är, att det är så självklart för alla. Nu sitter era namn för evigt i pränt på att ni inte vet vad en snippa är. 

Jag utgår ifrån att hade en 10 åring använt en något mer, vad ska vi kalla det,  gammaldags benämning så hade ni bedömt att hon var sexuellt avancerad för sin ålder, kanske till och med lite grov och inte alls så mycket fin flicka som man ska vara. För uppenbarligen går man ganska långt för att slippa vrida och vända på vad en man menar när han har sin hand innanför en 10 årings trosor. Kan det ha en lika bred förklaring som domarna verkar tro att en 10 åring har för ordet snippa? 

Nu vet jag att ordet för det kvinnliga könsorganen länge varit knepigt, inget man vill prata om, orden ligger inte rätt i munnen liksom, de känns lite ofint. Inte så lätt för gubbar att veta dess funktion heller misstänker jag. En generationsgrej kanske. 
Men. Snippa är ändå rätt vedertaget ord nu. 
Om det var svårt att förstå vad ordet snippa betyder och ni inte hade kompetensen att googla och hitta en bättre förklaring än ni lyckades gräva fram (man kan våga fråga om hjälp för att googla, om man är lite för gammal för sånt), så hade ni kunnat leka Jepordy och ringt en vän. Men spela inte spel med en 10 årig flickas liv och framtid. Och framförallt, sluta leta efter ursäkter till förövare. 

En hand var där den inte ska vara, oavsett vad en 10 åring har för ordförråd. Skyll inte på förhöret, skyll inte på flickan, skyll på den som styrde handen. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.