Fortsätt till huvudinnehåll

Sänka blodtrycket

Jag vägrade ge mig ut idag. En löprunda tidigt på morgonen och en snabb sväng ner till mataffären för att köpa lunch, annars höll vi oss inne tills affärerna stängt och julgranssäljaren klappat igen. Vi roade oss med att inte göra så mycket alls egentligen. Polarn hjälpte till att rulla köttbullar och visade oanad talang för det.
Annars tittade vi mest på tv.

När kvällen närmade sig kände vi alla att väggarna kröp lite för nära och luften tagit slut, så då tog vi en promenad, fast då verkade de flesta människorna tagit sig hem för att griljera skinkan och slå in klapparna, så gatorna var tysta och tomma. 

På något sätt lyckades jag få arvsmassorna i säng, och somna, helt makalöst när de är spända som fioler. Så här med åldern kommer jag på mig själv att fundera över vad grejen med julen är. Det här med att dekorera och förbereda för att sen  äta samma mat, få presenter och så är det över. Magin man kände när man var i arvsmassornas ålder är onekligen borta. Nästa tanke blir den skrämmande att så här ska jular kännas i många år till. "Allt detta för en dag."
Vi är rätt märkliga vi människor, men det är ju skönt att få lite ledigt ändå, och att kunna sänka kraven i takt med årsringarna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.