Fortsätt till huvudinnehåll

Bara en söndag

Jag hade bestämt mig, jag skulle inte påbörja något nytt projekt. Några andra i stickgruppen ville prova att göra sockor, men jag sa att det får vänta, jag håller på med så många andra stick- och virkprojekt.
Idag tog jag med måttligt roade arvsmassor till stan för att handla:
Inte en blekaste hur jag ska hinna med det där också.

Arvsmassorna fick dock en hälsosam  förstärkning i känslan av att det lönar sig att haka på lilla mamsens upptåg, för på Adlibris (där man köper garn) hade de halva priset på adventskalendrar. 
Jag kikade på den innan december, men tyckte att det skulle bli lite saftigt med 500 spänn för två kalendrar. 229 för två blev däremot okej, och jag fattar att den känns som en saga för arvsmassorna:
De blev helt uppvarvade av iver, Pyret bar sin i famnen hela vägen hem. Jag skulle också ha älskat den när jag var liten, med alla dess fina fack och små prylar.

Nu är jag dock inte liten längre,  utan börjar bli gammal och ser dåligt. Därför skrämde Polarn skiten ur mig idag. Detta mötte jag i hennes rum:
Den var naturligtvis av plast och hade ramlar ur hennes ficka. Men de sekunder det tog att se det var rätt jobbiga. 

Hade den varit på riktigt hade jag kanske skickat vår mästerjägare på den. Lillfjant hade säkert tagit på sig det uppdraget. Om hon hade kunnat slita sig från sitt andra uppdrag vill säga:
Hon gnager på tappert och målmedvetet där. Ett helt igenom fascinerande beteende.

Så var helgen redan slut, jag som skulle hinna läsa och sticka så mycket. Planer, vad ska man med dem till.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.