Fortsätt till huvudinnehåll

Magiskt Örebro

För att fria Pyret begav vi oss hit:
Örebro, med sitt fina slott.
Det är en sådan härlig blandning av storstad och småstad, jag trivs så bra här.
Pyret ville ha en shoppingdag idag, så då blev det det, i ett julpyntat centrum.

När det var dags för middag föll hennes val på hamburgare, så vi gick till Bastard burgers.
Eftersom hon ofta väljer hamburgare kan jag känna att jag har hunnit bli lite trött på det, men det är ju samtidigt bra gott när det är den här sortens hamburgare. Underbart.

Av en slump såg jag en reklamskylt och Googlade lite, då visade det sig att det var en musik- och ljusshow i slottsparken.
The Magic Forest:
Så pampigt, och lite magiskt, men mest en otroligt härlig idé som piggar upp i mörkret. 

Med mestadels glada miner kan vi bädda ner oss efter en dag utomhus i kallt vinterväder. Med oss har vi kunskapen att kanderade äpplen var en riktig flopp.
De ville så gärna prova, så då måste man väl det, men fy så hemskt. De gnagde i sig en del av detta hårda, sega monstret innan de gav upp. 
Nu ger jag upp för dagen och klurar på hur fasiken jag ska lösa morgondagens önskemål. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.