Fortsätt till huvudinnehåll

Måndag extra allt

Det kom hem två övertrötta små damer vid 22.30 igår kväll. Den ena blir extra pigg och glad när hon är trött, den andra blir butter och motsträvig. Jag lyckades få höra massor om helgen och se fina medaljer innan de somnade en bra bit efter 23.
Herr B.o.B. var iväg och lämnade hyrbil och glömde hemnycklarna i väskan jag tagit med mig när jag hämtade arvsmassorna. Så han väckte mig någon gång efter midnatt. Arvsmassorna fick sova i vår säng som belöning (och muta för att få dem i säng) så Polarn väckte mig ett par gånger i timmen när hon lekte el-visp i sömnen. Så härligt att börja dagen med att vakna 4:45 utan att kunna somna om, då.

Också himla härligt att ha haft en sådan natt när jag skulle ha två viktiga möten som krävde extra koncentration, och det var först efter några patientbesök.

I love Coffee.

Jag ska inte skylla all dålig sömn på arvsmassorna, eller alla svårigheter att fokusera på sömnbristen. Jag kan ju också tacka den här för det:
Trots att jag flitigt smörjer morgon och kväll. Den här gången gör det ganska ont.

Men det är ju skönt att känna att det är måndag liksom. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.