Fortsätt till huvudinnehåll

Extradag

Jag vet att "alla andra" har typ 10 veckors semester och därför är lediga sommar, vinter, påsk, sport och höstlov. Jag har inte det, så här blir det inte ledigt för höstlov. Men fritids hade stängt idag så lite långhelg fick vi till ändå.

På morgonen ordnade jag synundersökning och lite nya linser. Fick veta att jag troligen behöver gå ner i styrka något men att brytningsfelet var värre. Fick också veta att jag hade någon slags påverkan på körtlar i ögonen som kan bero på hormonförändringar. Alltså, är det något i kroppen som de där jäkla hormonerna inte stökar till?

När den biten var avklarad var resten av dagen slappardag delux. Receptet var som följer:
Sovmorgon.
Långfrukost.
Promenad.
Seriemaraton.
Fika.

Vi hittade denna serie på Disney:
Secrets of Sulphur springs
Den var så spännande att vi fick lov att se klart  den, alla 11 avsnitt, och det var så skönt att se en välgjord serie tillsammans med arvsmassorna. Jag kommer utveckla nervösa ryckningar om jag hör ledmotivet till deras favoritserier mycket längre till.

Eftersom höstlovet också kallas läslov var det väl otroligt passande att Polarn ville visa sina kunskaper i att läsa, genom att läsa en bok högt för mig.

Hon är så stolt över att ha knäckt den där läskoden, men det är ändå ingenting jämfört med hur stolt jag är. Hon sitter också och påpekar fel i textremsorna på serier och filmer, när det står en sak och de säger något annat. Det visar att hon hänger med. Snart kan vi då börja titta på saker med engelskt tal, för att bredda utbudet lite.  

Vi kan väl avsluta med dagens katt:
Hon tigger glass, om någon undrar. Kattgodis av alla dess sorter ratas, liksom all chark utom en viss sorts kalkon och skinka, men glass, chips och ostbågar går ner. Helt omöjligt att lista ut hur hon fungerar, så hon passar så bra in i den här familjen.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.