Fortsätt till huvudinnehåll

Från noll till hundra på ett höstlov

Efter höstlovet drog det igång:
Läsläxa
Engelskaläxa
Och snart matteläxa.

Känns lite tungt att gå från inga läxor, aldrig gjort en enda läxa, till att ha tre läxor i veckan. När man går i ettan. 

Än mer intressant blir det när storasyster i samma skola, men med andra lärare, fick bara läsläxa i ettan och tvåan för att sedan inte alls ha läxor. 

Polarn har ju ett annat sinnelag än Pyret, så jag tror att hon kanske kommer ha lättare att hantera läxor. Trots det känns det trist att hon kommer ägna så mycket av sin lediga tid till att traggla engelskaglosor.
Det känns också som att jag kan säga hejdå till de tv-serier jag följer. Igen. Jag som nyss återgått till att se ett avsnitt om dagen, mellan kvällssaga med nattning för dem, och sen för mig. Men vad är väl några års skolarbete till? 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.