Fortsätt till huvudinnehåll

Belöna vem?

Det var sagt så att arvsmassorna skulle få en  belöning om de vågade sig på att tävla med pyjamasklubben. Det vågade de. Så jag Googlade mig fördärvad och hittade till sist något gigantiskt sport/lekland i Uppsala; Turbo sport & adventure zone. Jag bokade också en övernattning på Scandic, för vem tackar nej till hotellfrukost.

Så här. 
Någon var inställd på superskoj.
Någon var inställd på att allt var fel.
Någon var inställd på att allt var jobbigt.
Någon var inställd på mys och avkoppling. 
Det hör ni ju direkt att det inte går ihop med en hel dag av detta:
Så många saker som kan vara fel. Så mycket som kan vara jobbigt. Och orken att upprätthålla det mysiga försvinner lite i taget för varje kritisk suck, varje himlande med ögonen och varje sur kommentar. Mys byttes mot meltdown och ett outtalat löfte om att inte lägga ner så himla mycket energi till att ordna sånt här i framtiden. En chokladkaka räcker gott och väl som belöning.

Middagen var också tänkt att bli trevlig men det eviga surandet och nervsammanbrottet satte stopp för det, så ovanpå allt blev det himla Pizza hut till middag.
Här anstränger man sig så att man får förhöjd puls, halsbränna och minnessvårigheter och blir detta resultatet. Inte värt det.

När jag sen satt på hotellrummet och hade kastat in handduken som projektledare för 188:e gången så kom ett meddelande från en vän. Hennes barn har drabbats av leukemi, snabbt och oväntat.
Vad fan betyder att inte orka med ett prepubertellt och hormenellt barn, och en sur gubbe i det perspektivet liksom? 

Ridå på den här helgen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.