Fortsätt till huvudinnehåll

Sommarlov

Inte fy skam att matcha in en ledig dag med strålande sommarväder. Det blev lite som en försmak på sommarlovet. Jag hade dock glömt bort att stänga av larmet, klantigt av mig, och blev väckt klockan 5. Inte så lyckat när jag dras med en oförmåga att somna om när jag blir väckt, men larmet väckte även katten, så jag fick sällskap.

Efter lite kattmys gick jag upp och tog mig en kopp kaffe innan jag drog ut och sprang. Det gjorde nog susen, för jag fick bästa kilometertiden hittills.
 
Men också bästa tiden för de sammanlagda 4 kilometerna, och bästa tempot. 

Solen och värmen skulle självklart utnyttjas till max. Det blev såväl luch som fika utomhus, och långpromenad i skogen.
Är säkert ett ålderstecken, men det ger mig sådant lugn att vara i sådan här miljö.

Sista energin som fanns kvar när vi kom hem använde jag till att lägga undan mössor, vantar och halsdukar. Även om solen kanske puttas undan igen, så lär vi nog inte behöva mössor på ett tag. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.