Fortsätt till huvudinnehåll

En dag för mor

Mors dag har historiskt sett kanske inte varit så markant annorlunda från alla andra dagar, om jag ska vara ärlig. Fast i år har det varit en väldigt viktig dag för... ...Polarn. 
Hon har i en hel vecka frågat ut mig om vad jag tycker om och smugglat med sig saker från skolan. Jag fick också tydliga instruktioner om att jag skulle sova länge på söndagen. När jag bad om att få träna på morgonen blev jag dock beviljad det.

Så när jag klev upp denna morgon, efter en natt på soffan för att undkomma nattens sågverk (vad gör man åt sånt egentligen?), hörde jag Polarn smyga upp. Jag kom ut från badrummet där jag pillat med mina linser och såg att hon väckt sin far, dukat fram frukost, tänt ljus och kom med ett paket och teckningar. Ett paket till dök sedan upp när storasyster vaknade.
("elskar dej mamma" och lite galet "för att det påminner dig om mig mamma" sa Polarn)

Så himla fint!!

Jag har ju precis köpt nya virknålar, men de här kommer så klart betyda så mycket mer.

Jag bad att få ta min träningsrunda innan jag högg in på frukosten och det fick jag eftersom det var min dag och jag skulle få göra allt jag ville.
Tyvärr så ställde herr B.o.B. då tillbaka frukosten och gick och somnade om, så när jag hade tränat klart fick jag duka fram frukost ändå, utan tända ljus. Men lite av gamla traditioner måste man väl behålla på Mors dag. 

Sen bestämde jag att vi skulle promenera till favorituteserveringen till lunch, så då blev det så. Långpromenad med lunch i solen är ju inte så himla dumt, självklart med djurspaning utmed vägen.
Jisses vad jag gillar ekorrar!

Och Polarn plockade en bukett till mig:
Världens finaste.

När vi kom hem köpte vi lite gofika. Jag passade på att läsa upp de gamla reglerna för hur mor skulle firas denna dag. Pyret och Polarn fastnade speciellt vid att mor inte skulle utföra något slags hushållsarbete. Jag fick därefter strikta direktiv om att bara slappa medan arvsmassorna dikterade vad herr B.o.B. skulle göra, och dukade fram middag. 

Jag tänker att Mors dag kanske kan bli en bra grej framöver.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.